Nőtt a marhahús-termelés a Földön

Az amerikai mezőgazdasági minisztérium előrejelzése szerint 2021-ben a globális marhahús -termelés 1,6% -kal lehet magasabb, mint tavaly, és eléri a 61,5 millió tonnát.

A marhahús iránti kereslet a vendéglátó- és szállodaipar működésének helyreállításával ismét élénkülhet. A termelés Brazíliában várhatóan 3%-kal, 10,4 millió tonnára nő, Kínában 4%-kal 7 millió tonnára, Indiában 6,4%-kal 4 millió tonnára, az Egyesült Államokban pedig 1,8%-kal, akár 12,6 millió tonna nőhet. Ausztráliában és Argentínában valamelyest csökkennek az eredmények.

Az Európai Unióban 2020 decemberében a szarvasmarha-állomány 76,2 millió volt, 1% -kal alacsonyabb, mint az előző évben. A legnagyobb csökkenést Franciaországban és Németországban regisztrálták. Az állomány nőtt Spanyolországban, Olaszországban és Lengyelországban is.

A növekvő termelési költségek (főként a takarmányok) hatással vannak a tenyésztés jövedelmezőségének csökkenésére, amely a húsmarha uniós állományának csökkenését eredményezi. Ugyanakkor a COVID-19-járvánnyal kapcsolatos bizonyos korlátozások fenntartása sok uniós országban az idei év első felében korlátozott keresletet hozott a HoReCa szektor részéről.

Figyelembe véve a fent említett feltételeket, az Európai Bizottság a marhahús-termelés további csökkenését prognosztizálja az unió 27 tagországban.

Forrás: Agroberichtenbuitenland.nl/Syngeta

Tagok

barion

A honlapot készítette: MACROWEB